Vučić na ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji nove fabrike kompanije “Wacker Neuson”

Vučić na ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji nove fabrike kompanije “Wacker Neuson”

28/02/2022 Off By BERB

Izvor/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji obeležavanja početka radova na izgradnji nove fabrike kompanije Wacker Neuson i poručio da će Srbija uvek biti otvorena za strane investitore.

 

Predsednik Vučić je rekao da je Kragujevac pravi grad za investicije, jer je uvek bio grad industrije, te pozvao i druge kompanije da ulažu u najveći grad Šumadije.
“Nemačka mudrost kaže da je lako započeti, ali da u istrajnosti leži umetnost, odnosno uspeh. Naš prelepi Kragujevac, srce Šumadije, oduvek je bio grad industrije, neretko generator razvoja Srbije i nema boljeg mesta za domaćina vašoj kompaniji od Kragujevca”, istakao je predsednik Vučić, podsetivši da je nemačka kompanija Wacker Neuson prešla dug put od osnivanja do danas, kada se njenim akcijama trguje na Frankfurtskoj berzi.
“Nadam se da će i drugi investitori dodatno da se zainteresuju za ulaganje u Kragujevcu”, rekao je predsednik Vučić i dodao da firme prepoznaju radnu etiku našeg naroda i da se naša zemlja nalazi u društvu onih za koje smo mislili da su mnogo ispred nas. On je naveo i da kompanija Wacker Neuson planira da nastavi projekat dualnog obrazovanja sa kragujevačkim školama, te istakao da nemačke kompanije u Srbiju uvek donose viševekovno iskustvo, ogromno znanje i veliki kapital.
“Broj zaposlenih ovde je veći od 600, a očekujem i nadam se da će ih biti preko 1.000, pa i više, kada budu doneli odluku o novom proizvodnom pogonu”, kazao je predsednik Vučić i dodao da je država dala subvencije od 1,6 miliona evra za novi pogon, čime pomaže zapošljavanje 200 Šumadinaca, Kragujevčana, što dalje vodi većim prihodima grada, industrije, ali i većem izvozu. On je istakao i da je Nemačka ubedljivo prvi partner Srbije, sa 6,5 milijardi evra trgovinske razmene prošle godine.
“I zato je važno da pozovemo nemačke investitore da ulažu u Srbiju, jer to ne samo što doprinosi ubrzanom rastu naše zemlje, već i mi dodatno učimo i dobijamo znanje na najvišem nivou. Hvala vam što ulažete u Srbiju, a mi čekamo odluku o gradnji dodatnog pogona na 30.000 kvadrata”, zaključio je predsednik Vučić.