Sankt-peterburško državno pozorište mladih “Aleksandra Brjanceva” gostuje u BDP-u

Sankt-peterburško državno pozorište mladih “Aleksandra Brjanceva” gostuje u BDP-u

28/02/2022 Off By BERB

Фото: БДП

 

Санкт-петербуршко државно позориште младих Александра  Брјанцевa је један од најстаријих у Русији. Позоришни репертоар садржи више од 50 представа за децу, омладину и одрасле. Реч је о традиционалним и експерименталним остварењима заснованим на руским и страним класицима, као и драматургији савремених аутора.

 

Овај  театар је иницијатор и организатор великих међународних пројеката: од 2000. године на сцени позоришта се одржава један од најпрестижнијих позоришних фестивала у Русији „Дуга“, који сваке године окупља најбоље представе из Русије и иностранства, као и као највеће такмичење дечјег стваралаштва у северозападном региону – Дечје позоришне групе “Брианцев фестивал”. Оба пројекта су освојила престижне награде: „Дуга“ – добитник Награде Владе Руске Федерације у области културе, „Фестивал Брјанцев“ – добитник Награде Владе Санкт Петербурга у области културе и уметност.

 

Позориште младих А.А. Брјанцева је организатор и учесник фестивалских пројеката као што су „Дуга у балтичким државама“, „Мост дуге“, „Санкт Петербург – Авињон. Ови пројекти представљају јединствену прилика да се погледају најбоље петербуршке и руске премијере у жанровима драме, музичког позоришта, позоришта лутака итд.

 

Представа „Луде паре“ је комедија у пет чинова Александра Островског, у режији залуженог уметника Русије Александра Кузина у којој ћемо се сви препознати. Прича о фаталним страстима, новцу, љубави и несташном животу довешће Саву Васиљева до низ ситуација из којих ћемо видети како га живот искушава и како он на то реагује. Представа се игра на Великој сцени „Оливера и Раде Марковић“, 28. фебруара, са почетком у 19 часова.