Апел Сектора за ванредне ситуације грађанима да буду одговорни, посебно током зимског периода

Апел Сектора за ванредне ситуације грађанима да буду одговорни, посебно током зимског периода

26/02/2022 Off By BERB

Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова апелују на грађане да буду одговорни, посебно током зимског периода, и да не остављају грејна тела без надзора, као и проверавају њихову исправност и да све послове у вези са електроинсталацијама повере овлашћеним лицима за те радове.

 

Милан Коцић из Управе за Ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације МУП-а, истакао је да је током зимског периода повећан број пожара на грађевинским објектима и указао на најчешће узроке.

„Основни узрок за ту појаву су неисправне електроинсталације, неочишћени димњаци, неисправни електроуређаји, а често и непажња наших грађана када остављају запаљиве објекте и предмете у близини грејних тела. У случају да грађани примете пожар, требало би да се позову ватрогасно-спасилачку јединицу на 193 и послушају њихове савете“, поручио је Коцић.

Иначе, од почетка године ватрогасци-спасиоци интервенисали су на укупно 3.410 пожара, од чега на 1.738 пожара на грађевинским објектима. Такође, у пожарима на грађевинским објектима, спасено је 50 особа, док је 30 погинуло, а 45 повређено.