Вулин обишао седиште полиције у Дубаију

Вулин обишао седиште полиције у Дубаију

26/02/2022 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Србије, који се налази у званичној посети Уједињеним Арапским Емиратима, Александар Вулин разговарао је данас у Дубаију са директором полиције Дубаија Абдулахом Калифом Ал Маријем о унапређењу полицијске сарадње, посебно кроз размену искустава у области развоја и употребе савремених технологија у борби против криминала, у чијој је употреби полиција Дубаија лидер.

 

„Развој технологија донео је велике добробити човечанству, али и ризике и опасности, јер криминалци навелико користе савремене технологије као средство за извршење кривичних дела и њихово прикривање. Да бисмо били успешни, морамо увек бити корак испред њих, развијати се и унапређивати своја знања и капацитете“, рекао је министар Вулин.

Српски министар полиције, у разговору са директором Ал Маријем, истакао је да је Србија импресионирана напретком и иновацијама које полиција Дубаија користи у свом раду, посебно када је реч о „Паметним полицијским станицама“.

 

Министар Вулин је рекао да је импресиониран тиме што је Дубаи једно од најсигурнијих и најбезбеднијих места на свету и поред великог броја туриста који свакодневно прођу кроз град.

Директору полиције Абдулаху Калифу Ал Марију честитао је на успешном обезбеђивању сајма „ЕXПО 2020“, који захваљујући професионалности, искуству и примени модерних технологија у раду полиције Дубаија, пролази у најбољем реду.

Делегацији МУП-а Србије, која је обишла седиште полиције Дубаи, презентован је рад криминалистичке полиције и људских ресурса кроз обуке и образовање њихових припадника.

 

Током посете полицији Дубаија министар Вулин обишао је и Директорат криминалистичке полиције и „Паметну полицијску станицу“ на “ЕXПО 2020”, нови иновативни концепт полицијске станице чији се принцип функционисања заснива на минималном присуству полицијских службеника и политици нула папира.