Полиција наставља бескомпромисну борбу против криминала

Полиција наставља бескомпромисну борбу против криминала

24/02/2022 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је данас да је српска полиција од октобра 2020. до фебруара ове године разбила чак 25 организованих криминалних група и ухапсила 180 особа, чланова тих криминалних група. Министар полиције је нагласио да је поносан на резултате рада Управе криминалистичке полиције и додао да се за годину и четири месеца у Србији и Београду није догодило нити једно мафијашко убиство.

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је на колегијуму Управе криминалистичке полиције, којем су присуствовали помоћник директора полиције и начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић и виши јавни тужилац у Београду Ненад Стефановић, казао да је српска полиција у последњих годину и по дана задала жесток ударац мафији и да ће и у наредном периоду одлучно и бескомпромисно наставити да се бори против оних који би да трују, пљачкају и убијају наше грађане.

„Српска полиција наставља жестоку и бескомпромисну борбу против мафије. Од октобра 2020. године до данас заплењено је готово 11 тона различитих наркотика. Захваљујући оперативном раду припадника Управе криминалистичке полиције, уз велику подршку државног врха на челу са председником Вучићем, разбили смо 25 организованих криминалних група за годину и по дана и ухапсили 180 лица, чланова тих криминалних група који се сумњиче за убиства, отмице, трговину и стављање у промет опојних дрога и оружја, ухапсили смо лица која се терете за кријумчарење људи, привредни криминал, корупцију, разбојништва.

Разбили смо најмонструознији криминални клан у овом делу Европе, клан Беливук-Миљковић и ухапсили 29 чланова ове криминалне групе. Захваљујући упорном раду припадника српске полиције ухапшен је најозлоглашенији криминалац у региону Дарко Елез и разбијена криминална група коју је предводио Дарио Ђорђевић. Разбијено је осам организованих криминалних група које су се бавиле кријумчарењем људи. Процесуиране су и многе организоване криминалне групе које су се бавиле крађом и вршиле кривична дела преваре и овим путем желим посебно да се захвалим тужилаштву уз чију помоћ и подршку смо постигли овако значајне резултате и нашу Србију учинили безбеднијом и бољим местом за живот обичних људи”, поручио је министар полиције Александар Вулин.

Начелници Управе криминалистичке полиције на челу са Богданом Пушићем, представили су министру полиције Александру Вулину будуће планове и циљеве из својих линија рада.

На колегијуму УКП-а је констатовано да је и поред остварених одличних резултата неопходно уложити још више труда и напора како би се висок ниво безбедности очувао и унапредио.

„Припадници српске полиције уживају пуно поверење и подршку државног врха на челу са председником Александром Вучићем и не постоје препреке које их могу задржати и спречити да своје послове обављају још боље и ефикасније” , поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин на колегијуму Управе криминалистичке полиције.