ALEKSANDAR VUČIĆ BORAVI DANAS U CIRIHU

ALEKSANDAR VUČIĆ BORAVI DANAS U CIRIHU

16/06/2015 Off By

 

Obraćajući se prisutnim investitorima, premijer Vučić govorio je o ekonomskim i zakonskim reformama koje Srbija sprovodi, kao i o spoljnopolitičkim aktivnostima vlade, sporazumu sa MMF-om i odnosima u regionu

svicarska

Press služba Vlade

PREDSEDNIK Vlade Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u Cirihu gde učestvuje na Poslovnom forumu u organizaciji Privredne komore Švajcarska – Centralna Evropa.

Otvarajući forum „Srbija na putu moderne ekonomije”, ambasador Švajcarske u Srbiji Žan Danijel Ruh istakao je da je broj švajcarskih investicija u 2014. godini dupliran u odnosu na period 2013. godine. Švajcarske kompanije su najviše zainteresovane za ulaganja u oblasti informacionih tehnologija, poljoprivrede, industrijske proizvodnje i drvne industrije.
„Beograd je dinamičan i moderan grad sa obrazovanim ljudima voljnim da rade na izgradnji dobre budućnosti za svoju zemlju”, naglasio je Ruh i dodao da je Vlada Srbije odlučna da obezbedi sigurno poslovanje stranim kompanijama i da veliku važnost pridaje regionalnoj stabilnosti.
Obraćajući se prisutnim investitorima, premijer Vučić govorio je o ekonomskim i zakonskim reformama koje Srbija sprovodi, kao i o spoljnopolitičkim aktivnostima vlade, sporazumu sa MMF-om i odnosima u regionu.
On je istakao da je regionalna stabilnost veoma bitna i da Srbija čini sve kako bi je sačuvala.
„Region Zapadnog Balkana može da ide napred samo ako svi zajedno radimo. Srbija će nastaviti da investira u regionalnu stabilnost. Naš posao je da radimo za naš narod”, zaključio je premijer Vučić.
On je švajcarske investitore obavestio o podsticajima koje Vlada Republike Srbije daje stranim kompanijama i naglasio: “Srbija je u mogućnosti da ponudi najbolje uslove u regionu, za sve strane investicije”.
Premijer Vučić je poželeo dobrodošlicu svim investitorima voljnim da ulažu u Srbiju i govor završio rečenicom “Neka se Srbija uzdigne”, aludirajući na završne reči Vinstona Čerčila, koji je u istoj zgradi 1946. godine održao govor pozdravljajući ujedinjenje Evrope uzvikujući “Neka se Evropa uzdigne”.
Učestvujući na Poslovnom forumu sa članovima naše delegacije, ministar finansija Dušan Vujović je nakon obraćanja odgovarao na brojna pitanja predstavnika švajcarskih kompanija.
Premijer Vučić sastaće se tokom popodneva i sa švajcarskim državnim sekretarom za obrazovanje, istraživanja i inovacije Maurom Del'Ambrođom i obići kompaniju „Ernst Švajcer“, koja uživa veliki ugled u primeni stručnog usavršavanja kroz sistem dualnog obrazovanja.<


EKONOMIJA

devizne rezerve dolariNBS: DEVIZNE REZERVE NA KRAJU MAJA 10.545,1 MILION EVRA

Press služba NBS DEVIZNE rezerve Narodne banke Srbije iznosile su na kraju maja 10.545,1 milion evra čime se

 

 

 

1202414930550174df20158298381861_extremeNBS: REFERENTNA KAMATNA STOPA SMANJENA ZA 0,5 PROCENTNIH POENA

Press služba NBS IZVRŠNI odbor Narodne banke Srbije odlučio je na današnjoj sednici da referentnu kamatnu stopu smanji

 

MASARA: ZA NOVA ULAGANJA POTREBNA IZVESNOST U ZAKONIMAgaetano-masara-dzeneral-elektrik-112

Ranka Čičak IZVRŠNI direktor Dženeral Elektrika za jugoistočnu Evropu Gaetano Masara izjavio je danas da je ta kompanija