Почиње изградња нове комуналне инфраструктуре у Kучеву

Почиње изградња нове комуналне инфраструктуре у Kучеву

18/02/2022 Off By BERB

Фото: МГСИ

 

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић и председник Општине Кучево Иван Раичић присуствовали су данас отварању радова на изградњи више од 24 километра нове канализационе мреже у овој општини Браничевског округа, где ће бити изграђена и два постројења за пречишћавање отпадних вода.

 

Момировић је најавио да ће у наредних 12 до 18 месеци бити завршен највећи део овог пројекта, који је део великог инвестиционог таласа у комуналну инфраструктуру, како би реке у нашој земљи биле чисте и еколошки стандарди достигли ниво Западне Европе.

Он је рекао да је председник Србије Александар Вучић покренуо питање изградње комуналне инфраструктуре и решавања еколошких проблема на националном нивоу.

Министар је нагласио да река Пек мора да буде чиста ради будућности овог краја и наредних генерација, уз оцену да је непристојно да појединци еколошке проблеме злоупотребљавају у политичке сврхе.

Раичић је истакао да ће завршетак овог пројекта коначно решити проблем изливања отпадних вода у реку Пек чиме ће бити заштићен еколошки систем у овом крају.

У Општини Кучево у оквиру пројекта „Чиста Србија“ биће изграђено више од 24 километра канализационе мреже и два постројења за прераду отпадних вода (Кучево и Раброво) која ће обухватати 4.000 становника. Укупна вредност пројекта у општини  Кучево је 11.203.113 евра, а извођач радова је кинеска компанија „China Road and Bridge Corporation“ (CRBC).