Srednjoškolcima poziv da u subotu posete Vojnu akademiju

Srednjoškolcima poziv da u subotu posete Vojnu akademiju

17/02/2022 Off By BERB
Foto: mod.gov.rs
Vojna akademija otvoriće u subotu 19. februara, od 11 do 14 časova, vrata svim zainteresovanim učenicima srednjih škola i njihovim roditeljima koji žele da se iz prve ruke upoznaju sa nastavnim planom i programom te visokoškolske ustanove, smeštajnim i sportskim kapacitetima kao i uslovima konkursa i procedurama za upis na neki od ukupno sedam studijskih programa u narednoj školskoj godini.

Konkurs za upis u vojne škole – Vojnu akademiju, Medicinski fakultet VMA, Vojnu gimnaziju i Srednju stručnu vojnu školu otvoren je 15. februara, a zainteresovani kandidati i kandidatkinje moći će da podnesu prijave do 31. marta ove godine. Akcija „Otvorena vrata“ upravo je prilika da budući kadeti i kadetkinje, svake subote do 26. marta, sagledaju sve prednosti studija na Vojnoj akademiji i otklone potencijalne nedoumice koje ih možda dele od odluke da postanu budući oficiri Vojske Srbije.

Mladićima i devojkama koji samostalno ili sa roditeljima u subotu dođu na Banjicu domaćini će biti starešine, profesori i kadeti Vojne akademije koji će im predstaviti dinamiku života i rada u toj ustanovi. Gosti će imati priliku da obiđu nastavne kabinete, Sportski centar i sportske terene kao i objekte i sobe u kojima stanuju kadeti i na taj način sagledaju kako izgledaju obrazovne i vannastavne aktivnosti, te rekreativni sadržaji koji će im biti na raspolaganju ukoliko se izbore za jedno od 100 mesta koliko će brojati naredna klasa.

Pored informacija o procesu selekcije i prijemnim ispitima, pripadnici Vojne akademije biće na raspolaganju i za pitanja u vezi sa profesionalnom vojnom službom i karijerom koja očekuje sve one koji uspešno steknu diplomu oficira Vojske Srbije.

Ministarstvo odbrane i Vojna akademija pozivaju sve zainteresovane srednjoškolce da u subotu 19. februara između 11 i 14 časova budu gosti Vojne akademije u Beogradu na adresi Veljka Lukića Kurjaka 33.

Detalje o konkursima za upis u vojne škole kandidati mogu pronaći na sajtu Ministarstva odbrane na sledećem linku:
https://www.mod.gov.rs/cir/konkursi-za-upis-u-vojne-skole

Informacije o akciji „Otvorena vrata“ mogu se dobiti i putem kontakt telefona Vojne akademije 011/3603-344  i 011/3603-341, kao i putem elektronske pošte [email protected] .