Константно надограђивати безбедносни систем Србије

Константно надограђивати безбедносни систем Србије

14/02/2022 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин поручио је данас полазницима Центра за основну полицијску обуку у Сремској Kаменици да треба да буду спремни да стану испред најгорих како би им најбољи били захвални и како би Србија на најбоље личила.

„Држава Србија на челу са председником Александром Вучићем верује у вас, пази вас и гледа да вам ништа не зафали, да вас чувамо, да вас негујемо, бранимо да бисте ви једнога дана Србију чували, неговали и бранили. Kолико ви у Србију будете веровали толико ће и она једнога дана веровати у вас“, рекао је министар Вулин, који је са председником Владе Аутономне Покрајине Војводине Игором Мировићем и градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, обишао полазнике 30, 31. и 32. класе.

Министар је полазницима рекао да уче од бољих од себе, да би једног дана други од њих учили и указао им да се обучавају да се супротставе злу и најгорима, како би оно добро и најбоље у нашем друштву било сигурно и безбедно.

Полазницима је рекао да се припремају да буду полицајци, саобраћајни полицајци, припадници граничне полиције, да буду полицајци у заједници и да када обуку заврше за њих неће бити немогућег задатка, радног времена или разлога да кажу нећу или не могу.

 

„Kо то не разуме, ко то не може, нека сада скине униформу да га се униформа не би одрекла када међу полицајце дође. Они који верују у Србију знају да речи нећу и не могу у њиховом речнику не постоје. Kо се злу не буде могао супротставити нека униформу скине сада, да га се униформа не би једнога дана одрицала“, поручио је министар Вулин.

Председник покрајинске Владе Мировић честитао је полазницима на томе што су изабрали частан и одговоран позив полицајца и што ће кроз школовање стицати основна знања неопходна да би позив обављали часно, законито, професионално и достојанствено.

„Држава Србија, сви њени органи, покрајинска влада чине све да помогну, унапреде и у свим сегментима уреде област у којој ћете ви имати велику улогу и зато је ваше школовање веома значајно, јер ћете знањем, марљивошћу и трудом успети да се пробијете у хијерархији Министарства и заузмете одговорна места“, рекао је Мировић.

Додао је да држава предузима све мере у борби против организованог криминала, корупције и другим безбедносним изазовима са којима се суочавамо, јер, како је рекао, живимо у немирним временима, у којима треба константно надограђивати безбедносни систем како би Србија остала мирна и стабилна.

Градоначелник Вучевић у име Новог Сада пожелео је полазницима успешну обуку, током које ће научити све вештине и способности како би сутра били у служби државе и грађана, бринули о њиховој безбедности и сигурности.

„Надам се да ћемо заједно са вашим породицама прославити, сигуран сам успешан завршетак ваше обуке“, рекао је Вучевић и полазницима поручио да чувају Србију.