Резултати српске полиције гаранција безбедности земље

Резултати српске полиције гаранција безбедности земље

12/02/2022 Off By BERB

Фото: Танјуг

 

Министар унутрашњих послова у Влади Републике Србије Александар Вулин изјавио је да је Србија данас најбезбеднија земља у региону, што је резултат упорног и свакодневног рада свих служби безбедности, припадника Министарства унутрашњих послова, Безбедносно-информативне агенције и Војске Србије.

Вулин је гостујући на Телевизији Хепи истакао да Београд никада није био сигурнији у последњих 40 година, као и да никада нисмо имали боље резултате у Управи граничне полиције и веће заплене дрога – прошле године више од девет тона, а само у прва два месеца ове године скоро тону.

Министар је указао на одличне резултате у борби против корупције и привредног криминала, као и на изузетан рад СБПОК-а.

Он је навео да је током ове године запослено 400 нових позорника, чиме је обновљена пракса која је била заборављена и најавио да тај пројекат неће бити заустављен све док сваки кварт у Србији не буде имао свог полицајца, човека који радни век проводи упознајући своје суграђане и који је својим грађанима на услузи.

Говорећи о опремању и побољшању услова рада и материјалног положаја припадника полиције, министар је истакао да ће Србија прва у региону имати најмодерније ватрогасне хеликоптере и другу адекватну опрему за што бољи и ефикаснији рад припадника МУП-а.

Купујемо нову опрему и аутомобиле за полицију, повећавамо плате, увели смо по први пут посебне систематске прегледе како бисмо имали најбољу здравствену заштиту, по први пут смо повећали премију осигурања за све припаднике МУП-а и обезбедили боље услове рада, нагласио је Вулин.