U obnovu škola od 2012. godine uloženo 38 milijardi dinara

U obnovu škola od 2012. godine uloženo 38 milijardi dinara

05/02/2022 Off By BERB

Izvor/Foto: srbija.gov.rs

 

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić obišla je danas Gimnaziju u Mladenovcu, gde je izjavila da će država uložiti više od 300 miliona dinara za njenu kompletnu rekonstrukciju, uključujući i fiskulturnu salu, i poručila da je država od 2012. godine u obnovu škola uložila 38 milijardi dinara.

Brnabić je najavila da će rekonstrukcija škole početi tokom letnjeg raspusta, kako bi gimnazilaci u Mladenovcu od sledeće školske godine mogli da uče u potpuno renoviranoj zgradi.

Mnogo sam čula o problemu koji Mladenovac ima sa zgradom Gimnazije, jer je poslednji sprat potpuno urušen i ne koristi se od 2017. godine, rekla je Brnabić i dodala da je taj sprat rekonstruisan 2002. godine, a da se urušio posle samo 10 godina.

Premijerka je navela da je reč o Gimnaziji čiji đaci na takmičenjima ostvaruju velike uspehe i da je posebna po tome što ima zasebno IT odeljenje.

Ona je obećala da će država uložiti novac u kompletnu rekonstrukciju te gimnazije i da će nakon rekonstrukcije to biti jedan od najmodernijih objekata.

Prema njenim rečima, procenjuje se da će rekonstrukcija zgrade koštati približno 150 miliona dinara, a obnova fiskluturne sale još toliko, što je ukupno 300 miliona dinara, a kako je dodala, možda i više s obzirom na trenutne cene građevinskih materijala i usluga.

Od 2012. godine u obnovu školske infrastrukture – osnovnih škola, srednjih škola, gimnazija, studentskih i učeničkih domova, uložili smo ukupno 38 milijardi dinara, napomenula je Brnabić.

Premijerka je najavila i da će država nastaviti sa ulaganjima u prosvetu, kao što je to 2014. godine, uz zdravstvo, postavila jednim od svojih najvažnijih prioriteta.