VS: RAZVOJ SARADNJE SA BELGIJOM

VS: RAZVOJ SARADNJE SA BELGIJOM

12/06/2015 Off By

GST_5261

Press služba Ministarstva

MINISTAR odbrane Bratislav Gašić razgovarao je sa načelnikom Štaba odbrane Oružanih snaga Belgije generalom Žerarom Van Kalenberžom o mogućnostima za intenziviranje saradnje dveju zemalja u oblasti odbrane.

Imajući u vidu uticajnu ulogu Belgije u Evropskoj uniji, ministar Gašić je naglasio značaj i potrebu razvoja kvalitetnih odnosa dve zemlje, čemu dobar podsticaj može da bude upravo vojna saradnja.
Ministar Gašić i general Kalenberž su konstatovali da je trenutna saradnja u oblasti odbrane skromna, ali da postoje mnogobrojne mogućnosti da se takva situacija izmeni. U tom smislu, razmatrane su mogućnosti saradnje specijalnih snaga, centara za obuku, saradnje u oblasti logistike i inžinjerije.
Na sastanku, kome je prisustvovao i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, bilo je reči i o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u svetu i regionu. Sagovornici su se saglasili da je razvijanje bilateralne i multinacionalne saradnje pravi način za prevazilaženje nerazumevanja i kriza.
U nastojanju da dobra saradnja dve vojske bude podsticaj ukupnim odnosima Srbije i Belgije, ministar Gašić je uputio poziv ministru odbrane Kraljevine Belgije Stvenu Vandeputu da u narednom periodu poseti Srbiju.<


PROTOKOL

 

AzújnagykövetALEKSANDAR VUČIĆ PRIMIO MAĐARSKOG AMBASADORA ATILU PINTERA

Press služba Vlade   PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Mađarske Atilu Pintera. Premijer

 

 

majkl-devenport-aleksandaALEKSANDAR VUČIĆ PRIMIO MAJKLA DAVENPORTA

  Press služba Vlade PREDSEDNIK Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas šefa Delegacije Evropske unije u

 

 

vucic105SAUČEŠĆE ALEKSANDRA VUČIĆA

  SRBIJA OSUĐUJE SVE POKUŠAJE ZA DESTABILIZACIJU MAKEDONIJE I CELOG REGIONA I UČINIĆE SVE DA SE POLITIČKA I

 

 

tomislav-nikolic-johanes-han-20-11-2014-1HAN KOD NIKOLIĆA

NIKOLIĆ JE IZVESTIO KOMESARA HANA DA PRIVODI KRAJU SVOJ PREDLOG REŠAVANJA ODNOSA SA PRIŠTINOM, KOJI ĆE USKORO DOSTAVITI