Изградња нове полицијске испоставе у Новом Саду

Изградња нове полицијске испоставе у Новом Саду

04/02/2022 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић положили су данас камен темељац за изградњу нове Полицијске испоставе Стари град у Радничкој улици у Новом Саду, која би у јануару 2023. требало да почне да ради. 

Министар Вулин је истакао да је Србија, захваљујући мерама које је спровео председник Србије, Александар Вучић, данас стабилна и економски јака, и има могућност и потенцијал да улаже у јачање капацитета полиције, јер без безбедности нема ни економског напретка.

„Нови Сад је европска престоница културе и на нама је да учинимо све да ту титулу коју са поносом носимо оправдамо. Полицијски службеници су ту да буду на услузи својим суграђанима и учине све да се и они, али и посетиоци и гости Новог Сада осећају безбедно“, рекао је министар Вулин.

Према његовим речима, изградња нове полицијске испоставе допринеће да безбедност буде на још вишем нивоу, као и услови рада полицијских службеника, који су даноноћно ту да заштите своје суграђане.

„Стари град је језгро Новог Сада, а нова полицијска испостава омогућиће нам да будемо бржи и ефикаснији“, истакао је министар Вулин, који се захвалио на разумевању и помоћи коју је град Нови Сад  пружио у изградњи нове полицијске испоставе.

Градоначелник Новог Сада Вучевић подсетио је да је средином прошле године са министром Вулином потписао Уговор о суфинансирању изградње Полицијске испоставе Стари град.

Указавши да му је велико задовољство што данас заједно са министром Вулином полаже камен темељац за нови објекат, градоначелник Вучевић је рекао да је реч о објекту који ће бити највећег капацитета са том наменом у граду.

„Ми смо као локална самоуправа издвојили средства како бисмо учествовали у суфинансирању тог великог пројекта са Министарством унутрашњих послова. Укупна нето површина износи 780 метара квадратних, а пројектом је обухваћена изградња зграде државних органа и организација – полицијске испоставе као и партерно уређење објекта“, рекао је Вучевић.

Нагласио је да изградњом нове полицијске станице у Радничкој улици, град и полиција заједно настављају да раде на бољим условима рада полиције, што последично утиче на повећање безбедности грађана.

„Град Нови Сад је израдио пројекат реконструкције пословних објеката, Зграде државних органа и организација на углу Булеварa краља Петра I и Улице браће Јовандић, а у току је израда пројеката изградње три нове полицијске станице на Kлиси, Детелинари и у Футогу. Надам се да ћемо у јануару 2023. године на овој локацији имати комплетно изграђен велелепни објекат и уређену околину на понос свих Новосађана“, рекао је Вучевић.