Ухапшене четири особе због промета опојних дрога

Ухапшене четири особе због промета опојних дрога

04/02/2022 Off By BERB

Припадници Министарства  унутрашњих послова, Управе криминалистичке полиције у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Београду, ухапсили су четири особе и запленили укупно 16 килограма марихуане, 199 комада муниције различитог калибра и четири ручне бомбе.

 

Ухапшени су М.Ј. (1955), М. Ж. (1975) обоје из Београда и Н. К. (1977) и Д.Р. (1986) обоје из Црне Горе, због постојања основа сумње да су извршили кривична дела неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Полиција је у возилу марке „фијат“ подгоричких регистарских ознака, које је довезао Д.Р. у друштву са Н.К., у специјално израђеном бункеру возила пронашла осам килограма марихуане.

М.Ј. се сумњичи да је дочекао Д.Р. и Н. К. да би од њих преузео опојну дрогу.

Такође, претресом стана и других просторија које користи М. Ж. у Београду  пронађено је још осам килограма марихуане, као и 199 комада муниције  и четири ручне  бомбе.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.