Институт за рударство и металургију у Бору на понос Србије

Институт за рударство и металургију у Бору на понос Србије

28/01/2022 Off By BERB

Фото: mre.gov.rs

 

Потпредседница Владе и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је да је Институт за рударство и металургију у Бору понос Србије.

 

Она је рекла да је овај институт по скоро свим критеријумима без конкуренције у земљи и региону.

„Обишла сам Институт за рударство и металургију, који је понос не само Бора, већ и целе земље. Институт поседује најновију опрему, тамо раде високообразовани и стручни људи и сигурна сам да ће наставити још боље да ради у наредном периоду. Институт је постао синоним за озбиљност, професионалну и друштвену одговорност, стручност и финансијску стабилност, а резултати које остварује сврставају га у ред најбољих“, рекла је она.

Михајловићева је истакла да је посебно поносна на чињеницу да у институту раде доктори наука, докторанди, инжењери рударства, геологије, хемије, металургије, као и да је институт успео да из предстечајног стања постане стабилна институција.

„Институт данас сва испитивања обавља по најсавременијим методама, акредитовано је више од 350, на савременој опреми. Поносна сам на институт као чланица Владе, будући да је то државни институт, и верујем да ће сарадња и са „Зиђином“ и другим компанијама, као и са осталим домаћим и међународним установама, донети резултате који ће допринети развоју рударства“, рекла је она.