Потписан Споразум о образовно-научној и пословној сарадњи

Потписан Споразум о образовно-научној и пословној сарадњи

26/01/2022 Off By BERB

Фото: mpravde.gov.rs

 

Министарка правде Маја Поповић потписала је данас Споразум о образовно-научној и пословној сарадњи са деканом Правног факултета Универзитета у Новом Саду, проф. др Браниславом Ристивојевићем.

 

Потписивање овог споразума има за циљ пружање одговарајуће праксе и професионалног усавршавања најбољих студената Правног факултета Универзитета у Новом Саду, размену искустава у реализацији националних и међународних пројеката из области права, сарадњу на организацији курсева, семинара, округлих столова, као и омогућавање перманентног образовања и усавршавања запослених у Министарству правде, у складу са законом.

Министарка Поповић је овом приликом одржала и предавање студентима Правног факултета на тему промене Устава. Посебно је указала на разлоге за промену Устава, њихов значај и предности које ће промене Устава имати у будућности.

Предавању су присуствовали и председник Вишег суда у Новом Саду Мирослав Алимпић,  в.ф. јавног тужиоца у Новом Саду Бранислав Лепотић, заменица председника Основног суда у Новом Саду мр Сања Берак, Основни јавни тужилац у Новом Саду Радивој Каћански, председница Привредног суда у Новом Саду Гордана Ристић, као и председник Прекршајног суда у Новом Саду Каменко Козарски.

У делегацији Министарства правде, догађају су присуствовали и Снежана Радановић, посебни саветник министарке правде и Владимир Винш, помоћник министарке за међународну сарадњу и стратешко планирање