Потписан Споразум о сарадњи МУП-а и седам факултета

Потписан Споразум о сарадњи МУП-а и седам факултета

24/01/2022 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Министар унутрашњих послова Александар Вулин потписао је данас са деканима седам вискообразовних установа у Србији Споразум о пословној сарадњи између Министарства и тих високошколских установа по основу којег ће бити омогућена стручна пракса, научно-стручна сарадња и стипендирање студената. 

Споразум је потписан са Машинским, Електротехничким, Математичким, Саобраћајним и Факултетом организационих наука у Београду, као и са Електронским факултетом у Нишу и Факултетом техничких наука у Новом Саду.

По потписивању Споразума, министар полиције Александар Вулин нагласио је да је Министарство унутрашњих послова окренуто ка улагању у будућност, у јачање својих капацитета, али и предузимању корака који ће омогућити да у данима који долазе имамо стручне, обучене кадрове, који ће умети и бити способни и спремни да одговоре на све нове изазове које та будућност доноси.

„Министарство унутрашњих послова првенствено чине честити, образовани и квалитетни људи који свој посао обављају врло професионално. Србија коју води председник Александар Вучић је земља посвећена миру, стабилности и просперитету и на нама је да мир и стабилност сачувамо. Захваљући економским мерама које је успешно спровео председник Републике, Министарство унутрашњих послова је данас у прилици да улаже у опрему и наоружање, али и да улаже у своје будуће кадрове”, поручио је министар полиције.

Према речима министра Вулина, Споразум потписан са овим реномираним високошколским установама омогућиће, између осталог, да најбољи студенти који се истичу посебним знањем и способностима буду стипендисти Министарства унутрашњих послова и да сутра када дипломирају постану припадници српске полиције, спремни да заштите своју земљу и народ.

Министар Вулин је, такође, подсетио да Министарство унутрашњих послова ову врсту споразума већ има са Kриминалистичко-полицијским универзитетом, Факултетом безбедности и Ваздухопловном академијом у Београду.