Vesić: Od ponedeljka nova linija – EKO 2

Vesić: Od ponedeljka nova linija – EKO 2

23/01/2022 Off By BERB

Izvor: N1, Beoinfo/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

 

“U našem gradu, od ponedeljka, 24. januara, biće uspostavljena nova linija javnog gradskog prevoza, EKO 2, koja će saobraćati od terminusa ‘Dorćol (SRC 25. Maj – Milan Gale Muškatirović)’ do terminusa ‘Beograd na vodi'”, rekao je Goran Vesić za TV Prva, prenosi Beoinfo.

 

„Reč je o liniji sa električnim autobusima u najužoj centralnoj zoni grada, čijim su uspostavljanjem stvoreni preduslovi za ukidanje autobuske linije broj 22A“, rekao je Vesić, prenosi Beoinfo.

On je precizirao da je trasa nove EKO 2 linije sledeća – SRC „Milan Gale Muškatirović“, Tadeuša Košćuška, Pjarona De Mondezira, Uzun Mirkova, Studentski trg, Vase Čarapića, Trg republike, Kolarčeva, Terazije, Kralja Milana, Trg Slavija, Nemanjina, Balkanska, Mihaila Bogićevića, Karađorđeva, Zemunski put, Bulevar Vudroa Vilsona, Beograd na vodi.

„Pored postojećih, na liniji će biti uspostavljena i nova stajališta – „Solunska“ u ulici Tadeuša Košćuška, „Cara Uroša“ i „Studentski trg“ u Uzun Mirkovoj ulici, „Savski most“ i „Savski park“ u Bulevaru Vudroa Vilsona, kao i stajalište „Kalemegdan“ u ulici Pjarona de Mondezira“, dodao je Vesić.

On je objasnio da će na trasi raditi osam vozila tipa elektrobus, sa vremenom obrta od 80 minuta i intervalom nailaska od 10 minuta.