Шолаков Матрикс за Србију

Шолаков Матрикс за Србију

22/01/2022 Off By BERB

Пише: Зоран Ђорђевић, члан Председништва Српске напредне странке

 

У интервју за телевизијску мрежу MSNBC (који су, наравно, као некакав тобожњи ексклузивитет и богзна како значајне политичке изјаве промптно пренели сви његови медији, као и медији његовог партнера у пљачкању грађана грађана Србије, оног другог Драгана, Ђиласа) – тајкун, финансијски мешетар и медијски монополиста овдашњи, Драган Шолак, поред уобичајених лажи и оптужби на рачун председника Александра Вучића и Србије, изрекао је, за дивно чудо, и једну истину.

 

​Каже, између многобројних својих, већ месецима понављаних лажи, медијски могул и следеће: “Мислим да 60 одсто популације, нажалост, живи Матрикс, где свака информација која им долази је врло контролисана, долази из једног извора.” То је сасвим тачно, али је “часни, честити и способни бизнисмен” Шолак намерно заборавио да каже да је он тај извор, да је он монополиста на медијском тржишту Србије, да су његови медији (којима ни он сам, сигуран сам, не зна тачан број) уз, такође врло бројне, медије његовог партнера, најнеталентованијег међу политичарима, Драгана Ђиласа, креатори тог и таквог Матрикса, у коме он, и његова штеточинска дружина “потпуно контролишу мисли свог народа”, како то и сам констатује. Он је тај који спроводи свакодневну гебелсовску пропагандну кампању против Александра Вучића и његове породице, он је тај који измишља, лаже, прети, који осмишљава лажне афере и фабрикује дезинформације, који вређа, често врло огавно и испод сваког нивоа доброг укуса, па и нормалности.

 

Он и Ђилас су ти “власници истине”, коју у њихово име и за њихов рачун, из њихових личних, лукративних интереса, пропагирају кобајаги “независни, објективни и професионални медији” – сви од реда у њиховом власништву и чији је рад плаћен новцем опљачканим од грађана Србије у неко прошло време, када су били власт, до које им је и једино стало и која је једини циљ који имају. Није он забринут за стање слободе медија у Србији, зна он врло добро да та слобода постоји и да нико не спречава новинаре да раде свој посао – за шта је, поред свакодневних бљувотина које се пласирају преко његових медија – и овај интервју више него довољан доказ.

 

Дат, објављен и пренет тако како је Шолак говорио, у многим медијима, без обзира на гомилу лажи изречених у њему. Он је превасходно забринут због тога што више није у прилици да својим транге-франге комбинацијама, заједно са својим партнерима, пљачка грађане Србије и што његове „успешне“ компаније сада, у условима праве тржишне утакмице и конкуренције, послују са губитком од више милијарди евра. Осим тога, да је у Србији „диктатура и медијски мрак“, како то (одскора и фудбалски) магнат тврди – зар би он и његови медији могли без икаквих последица свакодневно да сатанизују председника Вучића и његову породицу?! Зар би било могуће да некажњено најгнусније вређају оног коме није најважнија лична корист и приватан џеп, који се бори за Србију и који Србију воли изнад свега?! Зар би било могуће, неометано и некажњено, у земљи у којој влада диктатура, да се свакодневно, кроз набројане медије, призива убиство председника државе – легално и легитимно, огромном већином гласова грађана, изабраног?! Али, ето, могуће је, сви смо сведоци – у Србији, у земљи у којој “влада диктатура”. Оно што, међутим, посебно забрињава и заслужује додатну пажњу у овом Шолаковом вербалном галиматијасу јесу и следеће његове речи: “Ако не добијемо помоћ међународне заједнице, ако нема подстицаја да се отвори медијско окружење и да се дозволи професионалним новинарима да раде свој посао, мислим да нас очекују лажни избори.” Ово нарочито истичем стога што се Шолак и компањони често позивају на то како су “етикетирани од режима као страни плаћеници” и они којима су страни интереси (поред њихових личних) пречи од српских државних и националних интереса, што је он, заправо, овом својом изјавом и потврдио. Јер, када се зађе у суштину, Шолак је изјавио – ако нам наши инострани налогодавци и ментори, разним притисцима, претњама и уценама не помогну да се вратимо на власт (будући да смо свесни да нас народ Србије по злу памти, да нам ништа не верује и да нас неће), мораћемо да изборе прогласимо лажним (неважећим, покраденим, шта год већ), јер је то једини начин на који можемо да победимо Александра Вучића. Кроз хаос и српско-српске сукобе које бисмо изазвали, приморали бисмо Вучића да одступи са власти, а онда би, медијском машинеријом којом располажемо, креирали нови Матрикс, у коме бисмо могли да наставимо са растакањем и упропашћавањем Србије.

 

Добро је да грађани Србије знају какав им се сценарио спрема и да буду свесни важности избора у априлу.