Jачање сарадње Србије и УАЕ у области запошљавања

Jачање сарадње Србије и УАЕ у области запошљавања

20/01/2022 Off By BERB

Фото: Ђорђе Крстић

 

Mинистарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић састала се у Дубаију са министром за људске ресурсе и емиратизацију Уједињених Арапских Емирата др Абдулрахманом Ал Аваром, са којим је разговарала о јачању сарадње два министарства у областима од заједничког интереса. 

 

Имајући у виду да, према проценама, у УАЕ живи и ради више од 10.000 држављана Србије, министарка Кисић Тепавчевић и министар Ал Авар сагласили су се да постоји интерес за закључивање споразума о привременом запошљавању између две земље.

На састанку је оцењено да је ради његове реализације потребно да се у наредном периоду организујy састанци између две стране и отпочну преговори ради усаглашавања текста споразума.

 

Овај споразум ће омогућити већу сигурност радницима, а новим Законом о раду УАЕ, како је рекао министар за људске ресурсе и емиратизацију УАЕ Абдулрахман Ал Авар, повећава се стандард заштите радника, смањује могућност злоупотреба од стране послодаваца, а информације о слободним радним местима биће доступније и транспарентније.

Министар за људске ресурсе и емиратизацију Уједињених Арапских Емирата  Абдулрахман Ал Авар указао је да су, у складу добрих билатералних односа Србије и УАЕ, спремни да интензивирају сарадњу са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије.