Boravak na Tari za socijalno ugroženu decu sa Kosmeta

Boravak na Tari za socijalno ugroženu decu sa Kosmeta

12/01/2022 Off By BERB

Foto: kim.gov.rs

 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da je, u saradnji sa Gradom Beogradom i Centrom dečjih letovališta Beograd, organizovala sedmodnevni boravak na Tari za 200 dece iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije.

 

Mališani će biti podeljeni u dve grupe, a prva je danas doputovala u Mitrovac na Tari. Osim bogatog sportsko-rekreativnog i edukativno-zabavnog sadržaja, deci će biti obezbeđena i besplatna škola skijanja, kao i oprema u vidu zimskih jakni i obuće za sneg.

Ovim putovanjem obuhvaćena su deca školskog uzrasta od trećeg do šestog razreda iz Gračanice, Donje Brnjice, Ugljara, Kuzmina, Sušice, Lapljeg sela, Donje Gušterice, Lepine, Lipljana i Kosovske Mitrovice.

Pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov dočekala je na Tari prvu grupu dece i tom prilikom istakla važnost ovakvih akcija za naše najmlađe sa Kosmeta.

Svesni smo da oni odrastaju u specifičnim uslovima, zbog čega se trudimo da im oplemenimo slobodno vreme. Mnogi od njih nikada nisu bili na planini i zato smo želeli da im ovo bude raspust za pamćenje, rekla je Miladinov.

Važno je i da se naša deca sa Kosova i Metohije povežu i stvore prijateljstva sa svojim vršnjacima iz centralne Srbije, a Kancelarija za Kosovo i Metohiju će im uvek pružati podršku, poručila je ona.

Miladinov je izrazila zadovoljstvo zbog činjenice da Kancelarija za Kosovo i Metohiju kontinuirano organizuje rekreativna putovanja za decu iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije.

Samo tokom prošle godine, Kancelarija je sa svojim partnerima obezbedila putovanja za ukupno 360 dece iz južne srpske pokrajine i ove godine ćemo nastaviti sa istim aktivnostima, navela je ona.