Vulin obišao porodicu Gajić u Sitnici

Vulin obišao porodicu Gajić u Sitnici

08/01/2022 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas u Sitnici porodicu Miloša Gajića, samohranog oca četvoro dece, kojoj je na njegovu incijativu „Naša banka“ donirala sredstva za sanaciju i renoviranje kuće.

 

Ministar je predstavnicima donatora Dejanu Vukliševiću iz „Naše banke“ i Bojanu Galiću iz građevinske firme „Galens invest“, koji su zajedno sa njim obišli porodicu, iskazao zahvalnost na pruženoj pomoći i visokom stepenu društvene odgovornosti koju su pokazali.

U ime porodice, donatorima i ministru Vulinu zahvalnost je preneo

14-godišnji Jovan Gajić, koji je prodavajući maline kako bi prehranio porodicu privukao pažnju medija i ukazao na problem ove porodice.

Jovan i njegova braća i sestra prošle godine ostali su bez majke. Brigu o njima vodi otac Miloš, građevinski radnik. Primanja su mala, pa su i deca preuzela na sebe deo posla kako bi zaradili za život.

Posla se nije libio ni najmlađi Jovan, koji je prošlo leto prodavao maline, ali i pomagao ocu u njegovom poslu – donosio cigle, mešao malter i ništa mu nije bilo teško. Zavoleo je posao uz oca i želja mu je da bude građevinski inženjer.

Pokušavali smo da zaradimo i borili smo se kroz život, rekao je Jovan i istakao da je kuća sada sređena, bolje je, lepše, toplije, pri čemu je sada svako od četvoro dece sada dobilo svoju sobu.