U toku disciplinski postupak protiv policijskih službenika iz Priboja

U toku disciplinski postupak protiv policijskih službenika iz Priboja

05/01/2022 Off By BERB

Foto: Tanjug

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas, komentarišući incident u kojem su pripadnici policije u Priboju slavili uz pesmu neprimerenog sadržaja, da MUP oštro osuđuje ovakvo ponašanje i dodao da je u toku disciplinski postupak protiv policijskih službenika sa spornog snimka.

 

Vulin je, gostujući u Jutarnjem programu Televizije Pink, poručio da Ministarstvo unutrašnjih poslova najoštrije osuđuje takvo ponašanje, bez obzira na to što se dogodilo van službe i što su policajci bili bez uniforme.

To za nas ništa ne menja, svi građani Srbije su potpuno ravnopravni, moraju dobro da se osećaju u ovoj zemlji, poručio je Vulin.

Ministar je izneo podatak da je saobraćajna policija na putevima u Srbiji od 1. do 3. januara ove godine otkrila 9.833 saobraćajna prekršaja u kojima su čak 833 vozača bila pod dejstvom alkohola, a 26 pod dejstvom narkotika, najavivši nastavak pojačane kontrole saobraćaja na svim putnim pravcima.

On je istakao da je saobraćajna policija iskoristila sve kapacitete u kontroli saobraćaja i da su čak i starešine bile na terenu.

Setite se onog crnog vikenda, pokvario nam je svima Novu godinu. Četvoro mrtvih u Novom Pazaru, troje u Valjevu, još dvoje u okolini Požarevca, a skoro sve deca. Još jednom izražavam saučešće njihovim porodicama, a treba i da izrazim saučešće Srbiji, izgubili smo tolike mlade ljude, niko nije bio stariji od 25 godina, naglasio je Vulin.

Prema njegovim rečima, jedan od razloga zašto je bilo toliko više vozača u prekršaju jeste taj što su na ulice i puteve izašle i sve starešine.

U stanici niste mogli da nađete saobraćajnog policajca, bez obzira na njegov rang, svi su morali da izađu na ulicu i da bar na ovaj način pokušamo nešto da uradimo. Ko zna koliko smo smrti sprečili, istakao je ministar.