Током појачане контроле саобраћаја санкционисано 11.888 возача

Током појачане контроле саобраћаја санкционисано 11.888 возача

05/01/2022 Off By BERB

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током акције појачане контроле саобраћаја усмерене на откривање саобраћајних прекршаја – прекорачење дозвољене брзине, вожња под дејством алкохола и психоактивних супстанци, као и некоришћење сигурносног појаса открили су и санкционисали укупно 11.888 возача на територији Републике Србије.

 

За четири дана, полиција је из саобраћаја искључила 1.126 возача због вожње под дејством алкохола, а због вожње под дејством психоактивних супстанци 33 возача. На трежњењу у службеним просторијама полиције задржано је чак 226 возача који су имали више од 1,20 промила алкохола у организму.

Такође, 5.685 возача санкционисано је због прекорачења дозвољене брзине, а 1.935 учесника у саобраћају због некоришћења сигурносног појаса.

Појачана контрола саобраћаја на српским путевима трајаће до 10. јануара, а њен циљ је очување безбедности свих учесника у саобраћају.

Припадници Управе саобраћајне полиције још једном апелују на возаче да брзину кретања прилагоде условима пута и да поштују саобраћајне прописе како би сачували своје и туђе животе.