Uskoro otvaranje deonice autoputa od Preljine do Pakovraća

Uskoro otvaranje deonice autoputa od Preljine do Pakovraća

01/01/2022 Off By BERB

Izvor: srbija.gov.rs/Foto: Tanjug

 

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je da je završena deonica autoputa “Miloš Veliki” od Preljine do Pakovraća, u dužini od oko 12 kilometara i biće otvorena za saobraćaj u narednih 10 do 20 dana.

 

Momirović je u izjavi agenciji Tanjug rekao da će ta deonica biti otvorena kada se steknu uslovi koji će omogućiti potpunu bezbednost u saobraćaju, što sada nije moguće zbog velike frekvencije vozila na Preljini.

Ministar je naveo da bi u periodu od 15. februara do 15. marta trebalo da budu započeti radovi na tri važna projekta, na izgradnji auto-puta od Beograda do Zrenjanina, brzoj saobraćanici od Sombora do Kikinde i od Požege do Duge Poljane.

U Srbiji se trenutno projektuje ili gradi više od 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica. Gradi se trenutno 10 auto-puteva i brzih saobraćajnica, a jedan od njih je Moravski koridor, koji će spojiti Kruševac i Čačak i između ostalog i Ćićevac, Pojate, Trstenik, Vrnjačku Banju, Kraljevo. To će biti najmoderniji auto-put u jugoistočnoj Evropi, dužine 110 kilometara, potpuno digitalizovan, rekao je ministar.