Радна група за праћење сигурности снабдевања о актуелној енергетској ситуацији

Радна група за праћење сигурности снабдевања о актуелној енергетској ситуацији

31/12/2021 Off By BERB

Фото: mre.gov.rs

 

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, председавала је данас седницом Радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, на којој су разматрани актуелни подаци о стању електроенергетског система у Србији.

 

 

Представници ЕПС-а известили су чланове радне групе о залихама угља на депонијама, погонској спремности блокова у ТЕНТ-у и плановима за њихово функционисање у складу са енергетском ситуацијом.

Представљене су и актуелне информације о преносном и дистрибутивном систему, који функционишу без проблема, као и о функционисању гасног сектора.

Такође су разматране и активности у вези са набавком мазута, у складу са исказаним потребама за овим енергентом.

Како су навели представници главних енергетских субјеката, наредних дана се не очекују проблеми у снабдевању енергијом и енергентима.

На седници су представљене и информације о досадашњем раду оперативног тима за утврђивање чињеничног стања у вези са резервама и квалитетом угља у ЈП ЕПС.

На састанку Посебне радне групе за праћење сигурности снабдевања енергијом и енергентима, поред представника Министарства рударства и енергетике, учествовали су и представници ЈП ЕПС, “Електромреже Србије”, „Електродистрибуције Србије“, ЈП “Србијагас”, “Транспортгас”, НИС-а, Пословног удружења „Топлане Србије”, Секретаријата Града Београда, Агенције за енергетику Републике Србије, Републичке дирекције за робне резерве, РХМЗ, ЈП ПЕУ „Ресавица“, „Србија карго“.