Повећавање броја и износа стипендија Фонда за младе таленте

Повећавање броја и износа стипендија Фонда за младе таленте

30/12/2021 Off By BERB

Фонд за младе таленте Републике Србије је на 104. седници усвојио Одлуку о расписивању Конкурса за стипендирање до 1050 студената завршне године основних академских студија и до 500 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија за школску 2021/22. годину.

 

„Након рекордног броја додељених стипендија током ове године настављамо са повећањем броја и износа стипендија и у наредној години и позивамо највредније студенте да искористе ову сјајну прилику, пријаве се и постану део најбољег академског тима у Србији. Поносан сам на чињеницу да je претходне године владало
велико интересовање академаца за Доситеју. Повећањем броја стипендија ове године са 1500 на 1550, али и износа са 30.000 динара на 32.000 динара пратимо тренд раста броја најуспешнијих студената у нашој земљи.

Јуче је исплаћено и по 782.700 динара за сваког од 332 стипендиста који студирају на универзитетима у иностранству. Фонд за младе таленте наставиће да буде снажна подршка најуспешнијим студентима Србије
и додатна мотивација да надограђују стечена знања и константно теже усавршавању, јер управо су они окосница перспективне будућности наше земље. Ми смо ту да и наредне године створимо услове за проширење тима најбољих међу најбољима, и на тај начин покажемо да на путу њиховог успеха у Фонду за младе таленте имају партнера, подршку и пријатеља”, изјавио је министар Удовичић.