Ambasador Bocan–Harčenko uručio medalju „Rosteha“ ministru Stefanoviću

Ambasador Bocan–Harčenko uručio medalju „Rosteha“ ministru Stefanoviću

28/12/2021 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je danas medalju ruske državne korporacije „Rosteh“ potpredsedniku Vlade i ministru odbrane dr Nebojši Stefanoviću za veliki lični doprinos razvoju rusko-srpske vojnotehničke saradnje.

 

 

Ambasador Bocan –Harčenko istakao je da mu je čast što je imao priliku da uruči odlikovanje ministru Stefanoviću.

– Ovo odlikovanje vi zaista zaslužujete, jer smo od kako ste ministar odbrane napravili više koraka i ostvarili napredak u razvoju naše vojno-vojne i posebno vojnotehničke saradnje – rekao je ambasador Bocan-Harčenko.

Ministar Stefanović se zahvalio ruskom ambasadoru i direktoru ruske državne kompanije “Rosteh” Aleksandru Vosmirku na ukazanoj časti i ovom posebnom priznanju.

– Ova medalja za mene je još jedna potvrda snažnog rusko-srpskog prijateljstva i simbol naše uspešne vojnotehničke i drugih oblika saradnje. Drago mi je da sam makar malim delom, pored predsednika Vučića, mogao da doprinesem da ona napreduje. Svi sistemi iz Ruske Federacije, koji su stigli u ovoj i koji će stizati u narednim godinama, potvrđuju i bliskost naših odnosa, ali i pokazuju da se naša vojska osavremenjuje – istakao je ministar Stefanović.

 

On se ovom prilikom zahvalio i ambasadoru na pomoći da protivoklopni sistemi „Kornet“, kao što su se predsednik Vučić i predsednik Putin dogovorili, stignu pre Nove godine u Srbiju.

– To je za nas veoma značajno i ti sistemi će pomoći da naša vojska unapredi svoje sposobnosti. I zaista mi je drago da vidim da sve ono što smo dogovarali u smislu vojnotehničke saradnje ide predviđenom dinamikom i planom, što je veoma važno i za naše vojnike, ali i uopšte za Srbiju. Velika mi je čast i još jednom hvala na dodeljenom priznanju – rekao je ministar Stefanović.