Поштанске марке за Звездину породицу

Поштанске марке за Звездину породицу

27/12/2021 Off By BERB

Фото: Пошта/Игор Ђукановић

 

Пошта Србије представила је данас у присуству представника управе ФК „Црвена звезда” пригодно издање поштанских марака под називом „Звездина породица”.

 

 

„Пошта Србије овим филателистичким издањем одаје признање спортским успесима клуба који је прославио српски фудбал у целом свету. Поштанске марке су чувари сећања и сведочења за будућност, и сигуран сам да ће многи који се сматрају делом бројне Звездине породице у земљи и иностранству, желети да их имају за себе и своје наследнике. Ове марке ће на писмима путовати широм света и заувек подсећати на успехе једног фудбалског клуба из Београда и Србије”, рекао је Зоран Ђорђевић, в.д. директорa ЈП „Пошта Србије“.

Председник ФК „Црвена звезда” Светозар Мијаиловић истакао је да Црвена звезда и Пошта Србије имају одличну сарадњу, о чему сведочи и ово филателистичко издање. „Поносни смо што је сарадња остварена на обострано задовољство и што је Пошта Србије препознала колики је Црвена звезда бренд. Због тога, заједничким снагама, радимо на промовисању марака са мотивима Црвене звезде. Тема ове серије марака је
управо та – Звезда и породица, што су у овом случају синоними. Ми смо поносни на то што је наша породица вишемилионска, али пре свега на то што је Црвена звезда складна и срећна породица”, рекао је Мијаиловић.

 

Филателистичко издање „Звездина породица” чине две марке, пет вињета, коверат првог дана и пригодан жиг. На емисији су мотиви „црвено-белих” фудбалера на терену, „Звездиног” стадиона, навијачке атмосфере са „Севера”, и освојени трофеји европског и светског шампионата из 1991. године. Уметничка реализација је дело Јакше Влаховића, креатора марака и вредносница Поште Србије.

Овом приликом, на свечаности у шалтер сали Главне поште у Таковској улици у Београду, представљена је и могућност уплате за пријем у чланство у Клубу ФК „Црвена звезда” на шалтерима пошта широм Србије.