Ministar Stefanović i načelnik Generalštaba Mojsilović razgovarali sa srpskim mirovnjacima

Ministar Stefanović i načelnik Generalštaba Mojsilović razgovarali sa srpskim mirovnjacima

25/12/2021 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović razgovarali su danas putem video-veze iz Operativnog centra sistema odbrane sa starešinama kontigenata Vojske Srbije angažovanim u osam multinacionalnih operacija Ujedinjenih nacija i Evropske unije.

 

 


U osam misija širom sveta trenutno se nalazi ukupno 278 pripadnika naše Vojske. Ministar Stefanović istakao je da je o srpskim vojnicima i njihovom angažovanju svuda u svetu prilikom poseta mogao da čuje samo najbolje moguće utiske.

– Oni na najbolji mogući način predstavljaju Republiku Srbiju. Imao sam prilike to da čujem i od generala, koji komanduju kontingentima u ovim misijama, kada sam nedavno bio u Španiji, gde kažu da su naši vojnici među najboljima u svetu i da je sa njima veoma lako sarađivati, jer svoje zadatke obavljaju profesionalno i bez ikakvih zastoja. Meni je važno, naravno, da su naši ljudi zdravi i da su bezbedni i da naši komandanti operacija vode računa o tome kako da budu i sigurni i zaštićeni i od zaraznih bolesti poput kovida-19 – istakao je Stefanović.

On je zahvalio svim pripadnicima Vojske i Ministarstva jer na veoma ozbiljan i profesionalan način uvek predstavljaju Srbiju.

– Svoj posao čuvanja mira rade na način da smo ponosni na njih u svakom trenutku i želim da im čestitam praznike i poželim njima i njihovim porodicama svako dobro i za Novu godinu i za božićne praznike, ali i da im kažemo da smo uvek tu za njih, da 24 sata dnevno mogu da računaju na podršku svog Ministarstva i svoje Vojske– poručio je ministar odbrane.

O situaciji u zonama angažovanja, aktivnostima i zdravstvenom stanju ljudstva ministru Stefanoviću i generalu Mojsiloviću referisali su komandant nacionalnog kontingenta iz misije u Centralnoafričkoj Republici i stariji nacionalni predstavnici iz mirovnih misija u Libanu, Somaliji, Kipru, Kongu, misiji ATALANTA i misiji UNTSO na Bliskom istoku.