Sastanak sa ambasadorom države Katar

Sastanak sa ambasadorom države Katar

22/12/2021 Off By BERB

Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Države Katar Faresa Rumija al Nuamija, koji mu je uručio pismo katarskog emira šeika Tamima bin Hamada al Tanija sa pozivom za učešće na petoj Konferenciji UN o najmanje razvijenim zemljama, krajem januara, u Dohi. U pismu se, između ostalog, ističe da bi učešće predsednika Vučića doprinelo zajedničkim naporima da te zemlje postignu svoje razvojne ciljeve.

 

 

Ambasador Al Nuami je istakao da bi to bila prilika i za razgovore na najvišem nivou o bilateralnoj saradnji Srbije i Katara, za koju je predsednik Vučić rekao da ima ogromne mogućnosti za razvoj. Dvojica sagovornika su razmotrili oblasti u kojima dve zemlje mogu da ostvare saradnju u najkraćem roku, poput poljoprivrede. Predsednik Vučić je ovom prilikom rekao da je Srbija veoma zainteresovana za unapređenje ekonomskih veza sa Katarom.
Ambasador Al Nuami je istakao da je veoma srećan što je nedavno počeo ambasadorski mandat u našoj zemlji i da želi da na najbolji način doprinese njenom napretku.