Obeležen Dan Specijalne antiterorističke jedinice

Obeležen Dan Specijalne antiterorističke jedinice

17/12/2021 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Komandant Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) Spasoje Vulević poručio je danas na obeležavanju 43-godišnjice postojanja te jedinice, da će ona i dalje biti jedan od stubova bezbednosti naše zemlje, a njeni pripadnici uvek spremni da brzo reaguju i u potpunosti izvrše postavljene zadatke od strane državnog rukovodstva.

 

Vulević je u bazi SAJ-a u Batajnici istakao da je ta jedinica od osnivanja 1978. godine prošla kroz različita iskušenja i brojne rizične situacije, kroz koje je usavršavala taktiku, gradila jedinstvo i jačala snage.

Naši pripadnici odabrani po strogim kriterijumima i vrhunski obučeni oduvek su bili ono najvrednije što SAJ ima. Samo predanim radom, sve generacije pripadnika koje su proteklih decenija prošle kroz naše redove, doprinele su da se ime SAJ-a sa uvažavanjem izgovara i van granica Srbije, rekao je Vulević.

Komandant SAJ-a je istakao da će težište aktivnosti u narednom periodu biti usmereno na podmlađivanje sastava jedinice, nastavak procesa edukacije i usavršavanje pripadnika, modernizaciju i tehničko opremanje novom opremom i sredstvima, kao i na rekonstrukciji i izgradnji objekata u bazi jedinice u Batajnici.

 

Danas su uručena i priznanja pripadnicima koji su 10, odnosno 20 godina deo ove elitne jedinice, kao i pripadnicima koji su ostvarili zapažene sportske rezultate.

 

Polaganjem venaca na spomen-obeležje odata je počast nastradalim pripadnicima SAJ-a, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.