Гојковић са председницом Грчке

Гојковић са председницом Грчке

16/12/2021 Off By BERB

Аутор фотографијa: Дарио Констатиновић

 

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић, која борави у званичној посети Грчкој, састала се данас са председницом Републике Грчке Катерином Сакеларопулу, са којом је разговарала о унапређењу сарадње две земље.

 

Гојковић је истакла да Србија и Грчка имају историјски добре и пријатељске односе, да две земље немају отворених питања и нагласила да је сегмент културе изузетно битно поље сарадње за унапређење укупних односа. Гојковић је рекла да су грчки народ и Грчка велики пријатељи Србије и да је наша земља увек по најважнијим питањима могла да рачуна на подршку Грчке.
Председница Грчке је такође истакла да су односи две земље веома блиски и да је важно да наставимо да их унапређујемо, а култура је област где се може много учинити.
Сакеларопулу је захвалила Гојковић на присуству сахрани великог грчког композитора Микиса Теодоракиса на Криту, а Гојковић је рекла да јој је била част да присуствује испраћају изузетног уметника који је био велики пријатељ Србије и српског народа.