Nastavak ulaganja u poboljšanje uslova rada vatrogasaca-spasilaca

Nastavak ulaganja u poboljšanje uslova rada vatrogasaca-spasilaca

13/12/2021 Off By BERB

Foto: mup.gov.rs

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin održao je danas godišnji sastanak sa rukovodiocima Sektora za vanredne situacije, koji su ga izvestili o ostvarenim rezultatima tokom 2021. godine, kao i budućim ciljevima i planovima.

 

Vulin je podsetio na to da su naši vatrogasci-spasioci pomagali u gašenju požara u Republici Srpskoj, Severnoj Makedoniji, Grčkoj, kao i da je premijer Grčke želeo da se vidi samo sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije kako bi se zahvalio za svu pomoć i podršku.

On je, govoreći o daljem opremanju Sektora za vanredne situacije, najavio da će do kraja godine vatrogasci dobiti 213 novih kompleta interventne uniforme, kao i da će tokom sledeće godine najveći deo uniformi biti obnovljen.

Ministar je iskazao zahvalnost svim pripadnicima ovog sektora na požrtvovanosti i hrabrosti u obavljanju svog posla, poručivši im da imaju punu podršku državnog vrha.

 

Vršilac dužnosti načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić poručio je da će MUP nastaviti da radi na poboljšanju uslova rada vatrogasaca-spasilaca, nabavci novih uniformi, ali i renoviranju vatrogasnih stanica.

On je dodao da je u planu i nabavka dva protivpožarna helikoptera, a u Srbiji će uskoro početi i proizvodnja vatrogasnih vozila, pa na njih neće morati da se čeka i do 40 godina.

Prema njegovim rečima, plan je i da se u većim gradovima, kao što su Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac, oforme manje vatrogasno-spasilačke jedinice kako bi vatrogasci-spasioci što pre stizali na lice mesta.

Čaušić je posebno najavio da bi opština Novi Beograd uskoro trebalo da dobije svoju vatrogasnu stanicu i da bi kamen temeljac trebalo uskoro da bude postavljen.