Određeno zadržavanje za četiri osobe zbog pranja novca

Određeno zadržavanje za četiri osobe zbog pranja novca

10/12/2021 Off By BERB

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je sinoć da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, odredili zadržavanje do 48 časova za četiri osobe.

One su privedene zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca, koji potiče iz kriminalne aktivnosti klana Belivuk–Miljković.

Osumnjičeni se terete za to da su od 2015. do početka 2021. godine novac u iznosu od više od milion evra, koji potiče iz kriminalnih delatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirali u legalne tokove.

Na teritoriji Beograda i Pančeva uhapšene su B. B. (1983), S. Đ. (1958), T. M. (1989) i M. M. (1993), dok će krivičnom prijavom biti obuhvaćeni i Veljko Belivuk (1985), Marko Miljković (1991), kao i F. I. (1991), koji su odranije u pritvoru.

Sumnja se da su oni novac uplaćivali na više bankarskih računa i kupovali stanove na teritoriji Pančeva i Beograda, koji su se vodili na imena drugih osoba koje su sa njima bile povezane.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.