Честитка Гојковић Фондацији „Нови Сад – Европска престоница културе“

Честитка Гојковић Фондацији „Нови Сад – Европска престоница културе“

06/12/2021 Off By BERB

Фото: Влада Србије

 

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка културе и информисања Маја Гојковић упутила је честитку директору Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“ Немањи Миленковићу и читавом тиму, поводом освајања награде „Мелина Меркури” која се додељује најуспешнијим европским престоницама културе.

 

„Упућујем искрене честитке Фондацији ‘Нови Сад – Европска престоница културе’ на освајању ове престижне награде. Спој вашег ентузијазма, визије и посвећености у припремању Новог Сада за европску престоницу културе и озбиљних и планских улагања државних, покрајинских и локалних органа, створио је добре предуслове да заједно остваримо снове и поставимо Нови Сад високо на европској културној мапи.

 

Ово вредно признање је истовремено потврда за успешно спровођење пројекта и доказ да су испуњени високи критеријуми које награда захтева. Уверена сам да све оно што је у оквиру овог пројекта од националног значаја урађено на обнови и креирању нових простора за културне садржаје, реконструкцији Подграђа Петроварадинске тврђаве, Алмашког краја, мрежа културних станица широм града и многих других објеката и простора,  биће на понос будућих генерација, а отвориће пут и до нове публике и пружити бројне могућности креирања, изражавања и представљања културних садржаја.

 

Поневши награду која носи име некадашње грчке министарке културе и зачетнице идеје европске престонице културе, Нови Сад је потврдио да доследно следи идеју културног развоја и повезивања Европе славећи њену културу и традицију.”