Галерија празнични мјузикл

Галерија празнични мјузикл

06/12/2021 Off By BERB

Пише: Ивана Рајковић

 

Манифестација „Галерија празнични мјузикл“ доноси новогодишњи дух у наш највећи тржни центар током последњег месеца у години. Од 6. до 27. децембра посетиоци Галерије имаће прилику да једном недељно, на Кула тргу покрај новогодишње јелке, уживају у празничној атмосфери уз чаролију коју дарује музика.

 

 

Иван Босиљчић ће музичким програмом „Наше вече“ уз пратњу клавира свечано отворити „Галерија празнични мјузикл“ у понедељак, 6. децембра у 18:30. Ово уметничко вече донеће узбуђење драмске представе и посебан музички угођај. Током 45 минута публика ће уживати у ванвременским мелодијама као што су „Звиждук у 8“ Ђорђа Маријановића, „Оно све што знаш о мени“ Арсена Дедића и „Жуте дуње“ групе Индекси.

 

,,Скоро целу прошлу годину живео сам у Москви и Санкт Петерсбургу због снимања два нова интернационална филмска пројекта. Иако сам до сржи био испуњен уметношћу, у тренуцима док сам гледао руске глумце како говоре стихове и певају, осетио сам да ми дубоко фали моја публика. Са нестрпљењем ћу на нашем следећем сусрету говорити поезију коју више него икада осећам – и Јесењина и Симонова, Окуџаву, Бодлера, Ракића, Дедића, уз музику која парира снази књижевних великана”, рекао је Босиљчић.

 

У ревији песама из чувеног мјузикла „Љубав и мода“ посетиоци ће уживати у понедељак, 13. децембра у два термина – од 18:30 и 19:30. Представа „Љубав и мода“, сва у нежним мелодијама и пастелним тоновима, осим носталгије за неким једноставнијим временима нуди и наду да се они највреднији делићи тих времена и данас могу дотаћи. Глумачку поставу чине Жарко Степанов, Татјана Димитријевић и Тијана Ранђеловић, а уз глумце у представи учествује и балет, док нумере изводе Катарина Гојковић и Бранислав Томашевић.

 

Последња два понедељка у месецу, 20. и 27. децембар резервисани су за извођење најпознатијих хитова мјузикала са Бродвеја у оквиру концерта „Под сјајем звезда“. У пратњи клавира, концерти ће обухвати хитове из мјузикала Коса, Кабаре, Чикаго, Мама миа, Краљ лавова и других. Чак 12 песама у костимима из представа 20. децембра изводиће Јелена Гавриловић и Душан Свилар, док ће у нешто другачијем саставу бити извођење заказано за 27. децембар – магију Бродвеја нам доносе Ђорђе Крећа, Лука Јозић, Стефан Живановић, Сара Ристић, Андрија Секулић и Невена Ђоковић. Оба наступа почињу у 18:30 сати, а улаз на све концерте је бесплатан.

 

„Галерија празнични мјузикл“ намењен је свима који би себи да поклоне кратак бег у свет маште уз романтичне нумере познатих мјузикала.