Делегација Поште Србије на V годишњем Саветовању јавних бележника

Делегација Поште Србије на V годишњем Саветовању јавних бележника

04/12/2021 Off By BERB

Фото: Пошта/Вук Бранковић

 

Делегација Поште Србије учествовала је данас на петом годишњем Саветовању јавних бележника на Копаонику, које се одржава у циљу размене искустава и анализе и решавања спорних питања која се јављају у јавнобележничкој пракси.

 

 

Вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић се овом приликом обратио скупу и представио пројекат еНотар на чијем развоју ради Пошта Србије. Ђорђевић је истакао да ће еНотар као информациони систем за архивирање јавнобележничке документације у првој фази обухватити дигитализацију и
централизацију јавнобележничке грађе, док ће у наредним фазама омогућити и коришћење архивираних докумената за потребе правосудних органа, државних органа, привреде и грађана. Нагласио је да се рад Поште Србије интензивно унапређује на свим пољима, као и да ово предузеће иновативно иде напред са жељом да искористи све што дигитализација пружа.

О развоју и реализацији еНотара у име Поште Србије говорила је и директорка Функције информационих технологија, електронских комуникација и развоја Поште Србије Милица Спасић.

Овај значајан пројекат спроводи се у сарадњи са Министарством правде и Јавнобележничком комором Србије.