Поштe Србије и Турске закључиле Меморандум о сарадњи

Поштe Србије и Турске закључиле Меморандум о сарадњи

29/11/2021 Off By BERB

Фото: Пошта Србије/ Вук Бранковић

 

Меморандум о сарадњи ЈП „Пошта Србије” и „Поште Турске”, потписали су данас у Београду вршилац дужности директора Поште Србије Зоран Ђорђевић, и генерални директор „Поште Турске” Хакан Гултен. Меморандум успоставља дугорочну сарадњу на оптимизацији поштанских услуга, размени знања и искустава o међународним платформама за е-трговину, као и у сегменту електронског преноса новца.

 

 

„Са задовољством смо приступили овом партнерству препознајући изузетан значај и користи које ће обе стране имати већ у кратком року. Меморандум представља кровни документ дугорочне сарадње и отвара путеве за нове е-комерц канале, бржу и сигурнију размену пошиљака и снажан наступ на међународном е-комерц тржишту. Турска је важан партнер наше земље, са којим је постигнут највиши степен сарадње. На растућем тржишту интернет трговине понудићемо квалитетне и иновативне услуге, како би заједно освојили
тржиште региона и шире. Уз напредак у дигитализацији, редовне и поуздане канале транспорта пошиљака линијама националних авио превозника, имамо све предуслове за успех, нове послове и нове приходе”, изјавио је директор Ђорђевић.

Пошта Србије је почев од маја закључила више споразума о сарадњи, са Поштама Српске и Поштом Северне Македоније, и успоставила техничку сарадњу са Поштом Словеније на реализацији пројеката на пољу дигитализације и Е-управе.