Dmitroviću objasniti da su bračna i vanbračna zajednica jednake pred zakonom

Dmitroviću objasniti da su bračna i vanbračna zajednica jednake pred zakonom

26/11/2021 Off By BERB

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da se Vlada Srbije izjasni o diskriminatorskom predlogu ministra za demografiju i brigu o porodici Ratka Dmitrovića, koji je naveo da će uslov za dobijanje državne pomoći mladima u rešavanju stambenog pitanja, odnosno 20.000 evra, biti da su partneri u braku. 

 

Ovakvom diskriminišućom izjavom ministar je pokazao da ne poznaje ili ne poštuje zakon naše zemlje pred kim su bračna i vanbračna zajednica ravnopravne.

 

Liga socijaldemokrata Vojvodine pozdravlja svaku meru koja će pomoći da se poboljša nezavidna situacija većine naših građana, međutim dovođenje u neravnopravan položaj onih koji po zakonu moraju biti ravnopravni je nedopustivo.

 

Ukoliko država želi da podigne natalitet i poboljša položaj mladih bračnih parova sa decom, prvenstveno treba da krene od stvaranja uslova za pristojan život, na taj način što će se poštovati zakoni i institucije naše zemlje, što će se zaustaviti zapošljavanje uslovljeno ulaskom u vladajuću partiju, što će se sistem vrednosti vratiti u normalu gde se poštuje obrazovanje i sposobnost, a ne kupljene diplome i rijaliti zvezde.

 

Izjava da vernici više vole decu pa ih zato u njihovim porodicama u Srbiji ima više, višestruko je nedopustiva i skandalozna.

 

Liga socijaldemokrata Vojvodine predlaže premijerki da preispita sposobnost i kompetentnost ministra za demografiju i brigu o porodici Ratka Dmitrovića da vodi ovaj resor, jer je tokom dosadašnjeg rada, u više navrata, pokazao da ne poseduje ni znanja, ni senzibilitet za ovu osetljivu, vitalnu temu našeg društva.

 

 

Nevena Subotić

Članica Glavnog odbora

Lige socijaldemokrata Vojvodine