Sastanak sa komandantom Kfora

Sastanak sa komandantom Kfora

25/11/2021 Off By BERB

Foto: mod.gov.rs

 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sastao se danas u Beogradu sa komandantom Kfora general-majorom Ferencom Kajarijem.

 

Ovo je prvi susret načelnika Generalštaba Vojske Srbije sa novopostavljenim komandantom Kfora, koji je dužnost preuzeo u oktobru ove godine.

General Mojsilović je čestitao generalu Kajariju postavljenje na ovu odgovornu dužnost i naglasio da se od Kfora, kao jedinog legitimnog bezbednosnog aktera na Kosovu i Metohiji u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i Vojnotehničkim sporazumom, očekuje da stvori uslove za bezbedan i miran život stanovništva na celokupnom prostoru pokrajine.

Tokom sastanka razgovaralo se i o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima koje se preduzimaju radi praćenja situacije na terenu i očuvanja i unapređenja bezbednosti na tom prostoru. U razgovoru je istaknut značaj direktnih kontakata na svim nivoima između Vojske Srbije i Kfora za stabilnu bezbednosnu situaciju u pokrajini, a posebno u zahvatu administrativne linije prema Kosovu i Metohiji.