Saradnja sa kompanijom Fajzer u borbi protiv COVID-19

Saradnja sa kompanijom Fajzer u borbi protiv COVID-19

21/11/2021 Off By BERB
Izvor/Foto: zdravlje.gov.rs
 

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar razgovarao je danas sa regionalnim direktorom kompanije Fajzer Mohamedom Hamamom koji boravi u poseti našoj zemlji.

Tom prilikom razgovarano je o detaljima potpisanog ugovora o kupovini leka kompanije Fajzer protiv koronavirusa, dinamici isporuke istog, kao i o budućim modalitetima saradnje.

Hamam je izrazio zadovoljstvo saradnjom sa ministrom zdravlja i posebno naglasio posvećenost i čvrstu opredeljenost naše zemlje da se koronavirus stavi pod kontrolu i savlada.

Znam da ste do sada učinili veoma mnogo u cilju kontrole epidemije, a vašu posvećenost ilustruje i to što smo se sastali u veoma kratkom roku i to tokom vikenda. Radujem se daljoj saradnji i zajedničkim aktivnostima u cilju okončanja pandemije, rekao je Hamam.

Ministar zdravlja zahvalio je kompaniji Fajzer na saradnji i naročito na odnosu koji imaju prema našoj zemlji.

Ugovor o nabavci ovog leka kompanije Fajzer do sada su potpisale SAD, Australija, Velika Britanija i još jedna velika i važna zemlja-Srbija. To najbolje govori o tome koliko je danas Srbija i sve ono što smo tokom pandemije uradili poštovano i cenjeno u svetu, istakao je ministar zdravlja.