Одржана конститутивна седница Привременог надзорног тела за праћење медија

Одржана конститутивна седница Привременог надзорног тела за праћење медија

19/11/2021 Off By BERB

Фото: Дарио Константиновић

 

Конститутивна седница Привременог надзорног тела за праћење медија током изборне кампање одржана је данас у Народној скупштини Републике Србије.

 

 

Чланови Привременог надзорног тела изабрали су за копредседавајуће овог тела Оливеру Зекић, председницу Савета Регулаторног тела за електронске медије и проф. др. Радета Вељановског. На седници су размотрени предстојећи задаци у складу са надлежностима овог тела и план рада у наредном периоду.

 

Привремено надзорно тело предвиђено је да има 12 чланова, шест се именује на предлог Регулаторног тела за електронске медије и шест на предлог председника Народне скупштине, након консултација са кофасилитаторима Међустраначког дијалога и у складу са Завршним документом Међустраначког дијалога о изборним условима уз посредовање Европског парламента.

 

Чланови овог тела, именовани на предлог Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), су: председница Савета РЕМ-а Оливера Зекић, извршна директорка Рајка Галин Ћертић, генерални секретар Милан Тодоровић, начелник Службе за надзор и анализу програма емитера Стевица Смедеревац, аналитичар пројеката Срђан Миљковић и члан РЕМ-а Милорад Вукашиновић.

 

На предлог председника Народне скупштине за чланове су именовани: Раде Вељановски представник Социјалдемократске странке Србије, Нове странке, Грађанског демократског фронта, Покрета демократе Србије, Нове Србије, Покрета 1 од 5 милиона, Коалиције толеранција и Влашке странке, Здравко Веселинов из Националне демократске алтернативе коју чине Демократска странка Србије и Покрет обнове Краљевине Србије, проф др Милорад Маринковић из Српског покрета Двери, Пеђа Милосављевић из Доста је било и Стеван Ристић из Странке модерне Србије.