Одржан састанак радне групе за решавање статуса фриленсера

Одржан састанак радне групе за решавање статуса фриленсера

16/11/2021 Off By BERB

Данас је у Палати Србије одржан састанак Радне групе за припрему предлога којим се решава статус фриленсера.

 

На почетку састанка учесницима Радне групе је пренета информација да је са удружењима фриленсера договорено да постојећи модел опорезивања настави да се примењује до ступања на снагу нових правила. С тим у вези, постигнут је договор о продужењу прелазног режима, који даје додатни простор и временски период за припрему предлога нове регулативе, у чијој ће припреми учествовати све заинтересоване стране.

 

На данашњем састанку покушано је да се тачно дефинише појам „фриленсер“ и како га најједноставније препознати у домаћем законодавству. Такође, било је речи и о законској регулативи ове делатности у земљама Европске уније, као и у земљама региона.

 

Радној групи прикључено је и треће удружење фриленсера, што значи да ову радну групу сада сачињавају три удружења фриленсера, као и представници владе, Министарства финансија, Пореске управе, Народне банке Србије и невладиног сектора.

 

Следећи састанак Радне групе за припрему предлога којим се решава статус фриленсера заказан је за петак, 26. новембар 2021. године.