Гала концерт поводом Међународног дана толеранције

Гала концерт поводом Међународног дана толеранције

15/11/2021 Off By BERB

Фото: Народно позориште у Београду

 

На Великој сцени у уторак, 16. новембра (19.00) биће одржан Гала концерт поводом Међународног дана толеранције, уз учешће солиста, Хора и Оркестра Опере Народног позоришта у Београду.

 

 

У оквиру програма биће изведене арије, дуети и хорске нумере из познатих опера Ђузепеа Вердија, Гаетана Доницетија, Шарла Гуноа, Ђакома Пучинија, Жоржа Бизеа…

Под диригентском управом Дејана Савића и Ђорђа Станковића, у режији Иване Драгутиновић Маричић, наступиће прваци и солисти Опере Снежана Савичић Секулић, Драгољуб Бајић, Софија Пижурица, Дејан Максимовић, Александра Ангелов, Александар Дојковић, Жељка Здјелар, Невена Бриџен, Љубодраг Беговић и Љубица Вранеш.

Гост концерта биће солиста Опере Српског народног позоришта у Новом Саду Небојша Бабић.

Шеф хора је Ђорђе Станковић, а концертмајстор Едит Македонска.

Међународни дан Толеранције, који се у целом свету обележава од 1996. године, подсећа све људе да је поштовање и уважавање разлика услов мира, стабилности и напретка народа и држава.

Улазнице можете купити online и на благајни Народног позоришта у Београду.

Сви програми у Народном позоришту, уз ограничен број места за публику, одржавају се уз поштовање свих мера заштите које прописује Kризни штаб у вези са епидемијом вируса корона.