Vučić obišao radove na revitalizaciji bloka B termoelektrane „Nikola Tesla B“

Vučić obišao radove na revitalizaciji bloka B termoelektrane „Nikola Tesla B“

11/11/2021 Off By BERB

Izvor: predsednik.rs/Foto: Predsedništvo Srbije/Dimitrije Goll

 

Predsednik Republike Srbije obišao je radove na revitalizaciji bloka B termoelektrane „Nikola Tesla B“ i tom prilikom istakao da su zaposleni pravi heroji koji danonoćno rade najteži posao i da Srbija bez ovoga ne može da živi.

 

 

“Ovo je ključno i strateško pitanje za našu zemlju, imali su 58.000 zavarivanja, radili najteži posao, u najtežim uslovima i u najtežem trenutku da bismo imali struju”, kazao je predsednik Vučić i podvukao da je neverovatno koliki je posao urađen i da od ovoga živi cela Srbija i da na dnevnom nivou imamo 650 megavata struje.
Predsednik Vučić je rekao da će radovi na revitalizaciji bloka B termoelektrane „Nikola Tesla B“ biti završeni 25. novembra i da će biti uključen na mrežu 26. novembra, u vreme kada je planiran susret sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, koji je od presudnog značaja za pitanje gasa.
“Sve ovde je nova i najmodernija oprema, samo ovaj blok koji obnavljamo je spas za Srbiju. Cela termoelektrana “Nikola Tesla” biće poput evropskih i svetskih, za dve godine moći ćemo da kažemo da je na nivou najmodernijih”, rekao je predsednik Vučić i dodao da je to veoma dobra vest za ljude u Obrenovcu jer će biti jedna od najčistijih termoelektrana za četiri ili pet godina.
Predsednik Vučić je ukazao da sve ovo ne bi bilo moguće bez heroja koji rade hrabro i koji su razumeli da je to veliki posao za državu, kao i da zbog toga danas imamo tople domove svuda u Srbiji, dovoljno struje i zbog toga država ne krvari svaki dan, kao mnoge države u okruženju.
“Moraćemo da radimo i na pravljenju obnovljivih izvora energije, ali i ovih baznih, radićemo i na solaru i na vetru, ali vam je uvek potrebno ono što je čvrsto i sigurno, na šta možete da računate u svakom trenutku”, naglasio je predsednik Vučić i rekao da građani mogu da računaju da će imati dovoljno struje.
“Nasušna je potreba da imamo električnu energiju, moramo da se ponašamo racionalno i domaćinski, da gledamo napred”, zaključio je predsednik Vučić i ukazao da će se raditi na smanjenju procenta uglja u proizvodnji električne energije.
Vrednost radova na revitalizaciji bloka B termoelektrane „Nikola Tesla B“ iznosi 90 miliona evra, a kada budu završeni, snaga ovog bloka biće povećana za najmanje 20 megavata.