Ухапшене три особе због кријумчарења нафте

Ухапшене три особе због кријумчарења нафте

11/11/2021 Off By BERB

Фото: mup.gov.rs

 

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Одељењем за сузбијање кријумчарења Управе царина, а по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Београду, ухапсили су три особе због сумње да су прокријумчариле око 55.000 литара нафте, чија се вредност процењује на око 10.000.000 динара.

 

 

Ухапшени су као чланови посаде затечени на броду у власништву привредног друштва „ММ-Бродски превоз“ З. М. (1962), С. Т. (1954) и Д. П. (2000), док се за још једном особом интензивно трага.

Полиција и службеници Управе царина су на Дунаву, у близини Панчевачког моста у Београду, пресрела теретни брод и у њему пронашла кријумчарену нафту.

Због постојања основа сумње да су извршили кривично дело кријумчарење, осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин похвалио је припаднике полиције који су учествовали у овој акцији и нагласио да она показује одлучност државе да осигура безбедност на рекама и не дозволи шверц нафте, акцизне робе али ни друга кривична дела.

 

Министар је истакао да се борбом против ове врсте кривичних дела, полиција бори за будућност наших грађана и наше деце, јер спречава да се новац, намењен за путеве, школе, болнице, слива у руке криминалаца.

„Зато смо и покренули сталну акцију „Пловне реке“ и нећемо дозволити криминалцима да наше пловне путеве користе за криминал. Наше реке ће бити безбедне и сигурне“, поручио је министар Вулин.