Значајно унапређени економски односи Србије и Словачке

Значајно унапређени економски односи Србије и Словачке

10/11/2021 Off By BERB

Фото: Небојша Крстић

 

Заседање Мешовите комисије за економску сарадњу, којим су копредседавали министарка привреде Републике Србије Анђелка Атанасковић и потпредседник Владе Словачке  Републике и министар привреде Рихард Сулик, одржано је данас у Братислави.

 

„Данас смо успешно завршили десето заседање Мешовите комисије за економску сарадњу Србије и Словачке. Очекујем да ће предлози и сугестије, изнети на овом заседању, водити ка реализацији заједничких пројеката у скоријој будућности и да ће се сва питања решавати у конструктивној, али пре свега у пријатељској атмосфери“, поручила је министарка Атанасковић.

Како је навела, билатерални односи Србије и Словачке су веома добри, засновани на стабилним и дугорочним основама, уз висок степен сагласности по питањима билатералне сарадње.

„Економски односи Србије и Словачке значајно се унапређују, што илуструје континуирано повећање обима трговинске размене, последњих неколико година и појачан интерес и позиционирање словачких инвеститора у Србији. Желим да се захвалим на континуираној подршци коју Словачка Република пружа спољно – политичким приоритетима Републике

Србије, чланству у Европској унији и одбрани територијалних интегритета“, нагласила је министарка Атанасковић.

Сулик је истакао да су овом приликом постигнути конкретни договори.

„Мешовите комисије свакако не могу да се организују са двестотине земаља света, ту је потребно направити избор, и управо Србија је један од наших избора где можемо пуно тога да договоримо, као са земљом од приоритета. Желим још једном да се захвалим госпођи министарки, као и њеним колегама, што су дошли у Братиславу и надам се да ћемо ускоро моћи поново да се сусретнемо“, истакао је он.