Састанак са делегацијом Боксерског савеза Србије

Састанак са делегацијом Боксерског савеза Србије

09/11/2021 Off By BERB

Фото: Председништво Србије/Димитрије Голл

 

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са освајачем бронзане медаље на Светском првенству у боксу Владимиром Мирончиковом и делегацијом Боксерског савеза Србије, са којима је разговарао о управо завршеном Светском првенству, као и о наредним корацима везаним за покретање Регионалне лиге у циљу даљег унапређења квалитета клупског бокса.

 

 

Председник Вучић је честитао Владимиру Мирончикову који је под грбом наше земље освојио бронзану медаљу и чији је успех вратио Србију на светску боксерску сцену. Председник је нагласио да је управо то најбољи пример младим талентованим спортистима и будућим шампионима да се што више ангажују у овом спорту.

 

„Владимир је показао срчаност и изузетну енергију у рингу, а ја му још једном честитам на овом сјајном успеху“, казао је председник Вучић.

 

Владимир Мирончиков је захвалио на честиткама и додао да ће сваког дана радити на новим одличјима.

 

„Сада славимо бронзу, већ следеће године надам се и злато са Европског првенства. Циљ ми је злато са Олимпијских игара у Паризу 2024., победничко постоље и српска химна,“ рекао је Мирончиков.

 

Председник је честитао и представницима Боксерског савеза Србије на изузетно успешној организацији Светског првенства, које је било спектакуларно и које је окупило нека од највећих имена светског бокса.

 

 

Саговорници су оценили да је одржавање овог врхунског спортског догађаја умногоме допринело афирмацији бокса у земљи и региону, те је констатовано да је потребно искористити позитивни замах како би се наставило са додатном промоцијом ове племените вештине. Председник Вучић је поручио да ће држава са своје стране настојати да што интензивније подржи промоцију бокса у финансијском и организационом аспекту.

 

У том смислу, саговорници су се сагласили да је развијање регионалне сарадње путем одржавања квалитетних клупских такмичења и улагања у Регионалну боксерску лигу, један од најбољих начина да се кроз спортску арену ојачају дух сарадње и међусобног разумевања.