Значајни потенцијали за јачање економске сарадње са Египтом

Значајни потенцијали за јачање економске сарадње са Египтом

09/11/2021 Off By BERB

Фото: МСП

 

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је данас са амбасадором Египта у Београду Амром Алџовеилијем.

 

 

Министар Селаковић је рекао да две земље везује искрено пријатељство и да је у сећању нашег народа снажно урезана сарадња коју су Југославија и Египат, као оснивачи, остваривали у оквиру Покрета несврстаних земаља.

 

Селаковић је поручио да Србија наставља да баштини политику пријатељства према Египту и читавој Африци, напомињући да смо спремни да нашу сарадњу јачамо и унапређујемо у областима од заједничког интереса.

 

Министар је подсетио и на његову недавну посету Египту, нагласивши да је наша земља јасно опредељена за даље интензивирање политичког дијалога и размену посета на високом и највишем нивоу.

 

Шеф српске дипломатије пренео је саговорнику да подржавамо активности Владе Египта усмерене ка очувању стабилности земље и њеном економском напретку, истакавши да се радујемо успесима египатске економије.

 

Када је реч о економској сарадњи две земље, Селаковић је оценио да она не прате одличне политичке односе, као и да постоје значајни потенцијали за њено јачање у областима пољопривреде, туризма, здравства, телекомуникација, грађевине, машинске индустрије и рударства.

 

Додао је и да би одржавање седнице Мешовитог комитета за економску сарадњу и Заједничког пословног савета могло дати важан подстицај развоју економских односа.